Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras 2019-2020

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και μετά από μία μικρή παράταση που δόθηκε από τους διοργανωτές λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων ολοκληρώθηκε και επίσημα ο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras. Το διαγωνισμό για την Ελλάδα διοργάνωσε με επιτυχία και φέτος το Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής (LTEE lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συμμετείχαν συνολικά περίπου 21.700 μαθήτριες και μαθητές, από σχεδόν 600 σχολικές μονάδες  της χώρας. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 54% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο της προηγούμενης διοργάνωσης (όπου συμμετείχαν 13.906 μαθητές/τριες).

Το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά στο διαγωνισμό με πολύ μεγάλη συμμετοχή από τους μαθητές των Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων. Στα παρακάτω στιγμιότυπα εμφανίζονται οι μαθητές μας με πολύ μεγάλη συγκέντρωση να προσπαθούν να επιλύσουν τα θέματα που τους τέθηκαν.

Ως συντονιστής και προπονητής του διαγωνισμού και ως ο εκπαιδευτικός στο μάθημα της Πληροφορικής, τους εύχομαι καλά αποτελέσματα.

 

Ο Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Δημήτριος Α. Κάτσαρης