Ασφάλεια στο διαδίκτυο και γνωριμία μαθητών Στ τάξης

Η πρώτη απόπειρα με την Δ’ τάξη, και η σημασία του Διαδικτύου για τους μαθητές, τώρα και στο μέλλον, οδήγησε στην επανάληψη της δράσης και με άλλο τμήμα του σχολείου μας.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης , στις 24 Μαΐου , συναντήθηκαν διαδικτυακά με μαθητές της ίδιας τάξης, του Δημοτικού σχολείου Νευροκοπίου.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Webex, είχε διττό σκοπό, αρχικά την γνωριμία των δύο τάξεων, αλλά και την συμμετοχή σε ένα ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με θέμα την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”. Κάθε μαθητής, είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει σε λίγα λεπτά τον εαυτό του, αναφέροντας τα ενδιαφέροντά του και ότι άλλο θεωρούσε σημαντικό. Στη συνέχεια, οι μαθητές πήραν θέση μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών, και ως ομάδα – τάξη, έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό, μέσω της πλατφόρμας kahoot, με θέμα και ερωτήσεις που αφορούσε την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”. Πιο συγκεκριμένα, κλήθηκαν σε ομάδες, να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με προσωπικά και μη, δεδομένα που μπορούν να μοιράζονται στο διαδίκτυο, με γνωστούς, συγγενείς και φίλους.

Τη νίκη πήρε η ομάδα του σχολείου μας.